Meetup: Introduktion til Javascript

Meetup: Introduktion til Javascript

Mandag d. 11 oktober deltog vi en introduktion til Javascript på google campus i London. Vi gik ind til arrangementet med en forventning om at lære og forstå hvad Javascript er og hvad det bruges til.
Fremlæggelsen lagde kort ud med lidt generel information om hvordan Javascript fandt sin vej ind i programmeringens verden, samt generel information om hvad det bruges til og i hvilke sammenhæng.
Selve fremlæggelsen var på et forholdsvis lavt niveau som var let forståelig for os, med den viden vi i forvejen havde. Det var derfor intet problem at følge med, da fremlæggelsen gik mere i dybden og forklare diverse syntax, variabler, datatyper og metoder. Der blev lagt ud med at forklare syntax, som er alt lige var punktummer til parenteser, som er essentielt når man koder. Derefter forklarede de variabler som gemmer værdier, der kan bruges til senere. Derudover gør Javascripts brug af tre datatyper. En “string” som bare er helt almindelig tekst, “number” som er forskellige tal og til sidste boolean, som kun kan have to værdier, “true” eller “false”.
Herefter blev der forklaret hvordan disse kunne benyttes i kode, og hvordan det skulle skrives. Hvor der til sidst blev vist et eksempel af alt den Javascript der blev lært i praksis. Her var eksemplet et kasseapparat som som lagde tal sammen som blev skrevet ind, og tilføjet en bon. Dette var en super smart og dynamisk måde at vise hvad man kan bruge Javascript til.
Vi gik derfra men en god ide om hvad Javascript var for en fisk, og følte vi allerede der havde en ide om hvad det kunne bruges til. Fremlæggelsen gav os helt sikkert blod på tanden, og vi ønsker nu blot at lære mere, og bevæge os dybere ind i sproget Javascript.

meetup_image


Link to youtube

Leave a Reply